Imigracja
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
Napisane by plazermen » 19 Apr 2013, 17:05 Re: Imigracja
-
- plazermen
- Wtajemniczony
- Reputation point: 92
0
Napisane by Ivoneczka23 » 19 Apr 2013, 17:33 Re: Imigracja
ej no nie smiejcie sie ze laska nie umie pisac..polowa z tego forum nie umie ale oto JA ;) bede Was obserwowac i nauczac ;)
przystapcie do Kosciola Pana Boga potwora spaghetti juz on wam powie czy jest sie Polkom czy polką czy kobieta czy kobietom
jak to gada moja kolezanka albo sie umi albo ni ;)
przystapcie do Kosciola Pana Boga potwora spaghetti juz on wam powie czy jest sie Polkom czy polką czy kobieta czy kobietom
jak to gada moja kolezanka albo sie umi albo ni ;)
-
- Ivoneczka23
- Stały Bywalec
- Reputation point: 40
0
Napisane by plazermen » 19 Apr 2013, 17:34 Re: Imigracja
ja odf dawna w tym kościele jestem :)
-
- plazermen
- Wtajemniczony
0
Napisane by stillinback » 19 Apr 2013, 17:44 Re: Imigracja
Ivoneczka23 wlasnie zauwazylam, ze poprawiasz. Odbierasz mi robote, ale jesli juz jedna taka tu jest, to sie nie bede wpychac. Znaczy sie postaram sie :D wsrod swoich jestem nazywana "pie*do*ony pedagog" :D zawsze i wszedzie poprawna polszczyzna! ahoj!
no.
no.
-
- stillinback
- Rozeznany
- Reputation point: 13
0
Napisane by Sebastian81 » 19 Apr 2013, 18:40 Re: Imigracja
Czyli wtracajac 2 pensy do rozmowy jesli zalozycielka jest POLKOM to rozumiem ze plec meska jest POLKIEM ? :)
Na poważnie to każdy z nas jest tutaj emigrantem i nawet jak będziemy tu 60 lat mieszkać to i tak anglik powie o nas emigrant i tylko od nas zależy czy zamykamy się w enklawie nienawiści do innych nacji, które również jak my są tu za tzw "chlebem" czy żyjemy normalnie poszerzając krąg znajomych o inne nacje. Dla mnie osobiście to druga opcja jest najlepsza można naprawdę poznać wielu wspaniałych ludzi, inne kultury i po prostu mieć otwarty umysł. Zawiść trzeba było zostawić na lotnisku, dworcu autobusowym w PL.
Na poważnie to każdy z nas jest tutaj emigrantem i nawet jak będziemy tu 60 lat mieszkać to i tak anglik powie o nas emigrant i tylko od nas zależy czy zamykamy się w enklawie nienawiści do innych nacji, które również jak my są tu za tzw "chlebem" czy żyjemy normalnie poszerzając krąg znajomych o inne nacje. Dla mnie osobiście to druga opcja jest najlepsza można naprawdę poznać wielu wspaniałych ludzi, inne kultury i po prostu mieć otwarty umysł. Zawiść trzeba było zostawić na lotnisku, dworcu autobusowym w PL.
-
- Sebastian81
- Początkujący
- Reputation point: 4
0
Napisane by Ivoneczka23 » 19 Apr 2013, 20:16 Re: Imigracja
a kto to jest emigrant? e tam ja sie nie przejmuje...dobrze mi tu a jak komus nie pasi zem ja obca? no to jego problem ;) a jak cos do mnie ma moze przyjsc porozmawiac inteligentnie o starych karabinach w pokojowej atmosferze...w razie niepokojowej znam taki numer 112 ;) umiem uzywac
kiedy ktos pokazuje mi plaucha poprostu mowie..masz ładny palec ale jak za 3 sekundy go nie schowasz trza bedzie go przyszywac ;)zazwyczaj chowaja..hehehe
pozdrawiam was czule i ide w kimke ;)
Dodano: -- 19 kwi 2013, o 20:18 --
stillinback, jak mnie nie ma to poprawiaj ile sie da moje oko tez juz nie wszystko widzi a czasem bledy sa tak bzdurne ze nawet mi sie nie chce...widac czy ktos reformowalny czy zatwardzialy recydywista ortograficzny heheh
a z kond wiem?
z tamtond ;)
kiedy ktos pokazuje mi plaucha poprostu mowie..masz ładny palec ale jak za 3 sekundy go nie schowasz trza bedzie go przyszywac ;)zazwyczaj chowaja..hehehe
pozdrawiam was czule i ide w kimke ;)
Dodano: -- 19 kwi 2013, o 20:18 --
stillinback, jak mnie nie ma to poprawiaj ile sie da moje oko tez juz nie wszystko widzi a czasem bledy sa tak bzdurne ze nawet mi sie nie chce...widac czy ktos reformowalny czy zatwardzialy recydywista ortograficzny heheh
a z kond wiem?
z tamtond ;)
-
- Ivoneczka23
- Stały Bywalec
- Reputation point: 40
0
Napisane by AdamBoltryk » 19 Apr 2013, 22:57 Re: Imigracja
stillinback wrote:ahoj!
Ale to się pisze przez U a nie o kreskowane...
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputation point: 183
0
Napisane by plazermen » 20 Apr 2013, 06:22 Re: Imigracja
Bo juz te emigranty polskie tak majom, że po polskiemu za bardzo nie umiejom jeszcze, "Polak czy Anglik" piszą małą literą, ale światopogląd już dojrzały mają i rady innym jak żyć nie poskąpią. Poustawiają wszelkich innowiercow i obcorasowych gdzie ich miejsce, w kosmos wyślą przeciwników, wszak ich racja, rasa oraz wierzenia są ichsze i najichsze z wszystkich innych i jako takie dyskusji nie podlegają, a pozostałym wara od mania racji! :) Obudź się Polsko! Wroga gonić czas! :D
... i tu dochodzimy do sedna: jak się człek egotyzmu nie pozbędzie to integracji nie zazna i będzie sobie w gheccie żył w tym Ęglandzie. Myśmy są w tej trudnej sytuacji bo z kraju dość homogenicznego pochodzimy, to i trudniej sie zreflektować i przestawić.
... i tu dochodzimy do sedna: jak się człek egotyzmu nie pozbędzie to integracji nie zazna i będzie sobie w gheccie żył w tym Ęglandzie. Myśmy są w tej trudnej sytuacji bo z kraju dość homogenicznego pochodzimy, to i trudniej sie zreflektować i przestawić.
-
- plazermen
- Wtajemniczony
0
Napisane by bawa31 » 20 Apr 2013, 08:06 Re: Imigracja
Witojcie ludkowie :grin: Nie mam zwyczaju poprawiać nikogo, choć czasami aż skrętu kiszek dostać można jak się widzi te czysto polskie babole na forum. Nie każdy miał do szkoły z górki ;) Poza tym dla niektórych forum to jedyne miejsce, gdzie czytają cokolwiek a co za tym idzie uczą się tego i owego. Poprawię i przypadkiem onieśmielę lub zniechęcę ktosia i będzie na mnie, że do końca życia nic już nie przeczyta i nie napisze :shock: Z drugiej strony nie każdy taki spostrzegawczy jest, żeby zauważyć jak inni piszą poprawnie i jak mu się nie powie to będzie walił byki dalej. Ot zagwozdka!
-
- bawa31
- Stały Bywalec
- Reputation point: 35
0
Napisane by stillinback » 20 Apr 2013, 12:43 Re: Imigracja
AdamBoltryk wrote:stillinback wrote:ahoj!
Ale to się pisze przez U a nie o kreskowane...
Pozdrawiam
Bo jo to napisala, tak jak sie gado ! :D
-
- stillinback
- Rozeznany
- Reputation point: 13
0
Napisane by anirad » 4 May 2013, 22:38 Re: Imigracja
KaczkaDziwaczka wrote:anirad, Chyba zapominasz, że o nas Anglicy mówią to samo. Obchodziło Cie to, gdy przyjeżdżałes do UK?
gdy przyjezdzalem do Uk to tak o nas nie mowili. cieszyli sie ze maja naplyw nowych ludzi...
Dodano: -- 4 maja 2013, o 22:43 --
zwierzakfm wrote:anirad wrote:ja tam jestem "za". nie mam ochoty utrzymywac z moich podatkow bandy zasmarkanych rumunskich bachorow.
hehe, a Anglicy nie maja zamiaru utrzymywac ze swoich podatkow bandy zasmarkanych polskich bachorow ;) zapomnial wol jak cieleciem byl.
nie zapomnial,nie zapomnial. z tym ze angole nie maja ochoty tez sie zgadzam. jak ktos decyduje sie rozmnarzac na skale masowa to powinno byc go na to stac.
Dodano: -- 5 maja 2013, o 06:16 --
Ivoneczka23 wrote:widzialam juz pare takich bilboardow w mojej okolicy mysle ze o poprostu zabezpieczenie przed Rumunami sami wiemy co sie bedzie dzialo....
widze juz te kobiety z dziecmi na rekach zebrzace na ulicach....a robic nie ma komu
Dodano: -- 12 kwi 2013, o 15:21 --
anirad, zostal tak wychowany ze uzywa jezyka z rynsztoka pewnie mama tak na niego mowila wiec on ladniejszyych slow nie zna
Taaaa, jakie to polskie, zaczyna sie od tematu ogolnego o rumunach i zaraz przechodzi w osobiste wycieczki rozgoryczonych osobniczek o przeznaczeniu rozplodowym.
Uzywajac Twojej terminologii i trybu myslenia to Twoja mama musiala ci czesto przyprowadzac do domu nowych wujkow i tak ci zostalo.....
Dodano: -- 5 maja 2013, o 06:29 --
A wszystkie niedouczone ale jakze zapatrzone w swoja wiedze i poprawiajace innych kolezanki odsylam tutaj :
http://pl.wiktionary.org/wiki/bachor
-
- anirad
- Stały Bywalec
- Reputation point: 76
0
56 posts
• Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4