Rejestracja samochodu

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by nena102 » 10 Mar 2013, 17:04 Rejestracja samochodu

czesc witam mam takie pytanie jak sie dodaje drugiego wlasciciela do rejestracji samochodu??np moj kolega kupil auto na kredyt i chce mnie zrobic wspolwlascicielem bo uzywac auta bede ja i on nie chce byc ubezpieczony tylo ubezpieczenie ma byc na mnie

nena102
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by marek55 » 10 Mar 2013, 19:44 Re: Rejestracja samochodu

jesli ubezpieczenie bedzie tylko na ciebie to wtedy on nie moze jezdzic proste

marek55
Raczkujący

Reputation point: 6
Neutralny
0

FemalePostNapisane by nena102 » 10 Mar 2013, 20:22 Re: Rejestracja samochodu

a czy można ubezpieczyc auto też właściciela?

nena102
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by Darwas » 10 Mar 2013, 20:47 Re: Rejestracja samochodu

Napisze Ci tak on jest właścicielem ty zostaniesz współwłaścicielem oby dwoje musicie posiadać osobne ubezpieczenia w uk jest że ubezpieczenie jest na kierowce a nie na auto.Ja mam z żoną jedno auto i każdy ma własne ubezpieczenie.
Darwas
Zadomowiony

Reputation point: 58
Poczciwy
0

MalePostNapisane by Hunteros30 » 10 Mar 2013, 20:59 Re: Rejestracja samochodu

To nie do końca prawda. Jeśli jest właściciel i ktoś chce dopisać powiedzmy zanajomego lub małożnkę, dzieci to wystarczy zadzwonić do ubezpieczyciela i poprosić o wystawienie nowego certyfikatu. Jednakże należy liczyć się z tym że ubezpieczyciel podniesie stawkę ubezpieczenia i zarząda zwrotu certyfikatu. Najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć bezpośrednio u ubezpieczyciela. Darwas a próbowałeś dopisać żonę do swojego ubezpieczenia? U mnie jest tak że jeżdżę ja czyli właściciel auta i dopisana jest żona jako współwłaściciel. Zniżki w uk naliczają się tylko pierwszemu tj. głównemu użytkownikowi pojazdu. Drugi może tylko go używać. Pozdrawiam
Hunteros30
Stały Bywalec

Reputation point: 42
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by agg » 10 Mar 2013, 21:12 Re: Rejestracja samochodu

Hunteros30 wrote:Zniżki w uk naliczają się tylko pierwszemu tj. głównemu użytkownikowi pojazdu. Drugi może tylko go używać.

zalezy w jakiej ubezpieczalni. dzwoniac do ubezpieczyciela warto popytac o szczegoly i dostepne opcje.

moze byc 2 wlascicieli na dowodzie rejestracyjnym?
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by Hunteros30 » 10 Mar 2013, 21:43 Re: Rejestracja samochodu

agg wrote:
Hunteros30 wrote:Zniżki w uk naliczają się tylko pierwszemu tj. głównemu użytkownikowi pojazdu. Drugi może tylko go używać.

zalezy w jakiej ubezpieczalni. dzwoniac do ubezpieczyciela warto popytac o szczegoly i dostepne opcje.

moze byc 2 wlascicieli na dowodzie rejestracyjnym?

Tu się zgadzam że warto dzwonić i pytać. tylko w ten sposób uzyska się rzetelną odpowiedź bez gdybania.co do dwóch właścicieli to nie jestem pewien. dawno auta nie sprzedawałem :) :neutral: :mrgreen:
Hunteros30
Stały Bywalec

Reputation point: 42
Pokojowy
0

MalePostNapisane by greg2904 » 13 Mar 2013, 16:58 Re: Rejestracja samochodu

drugi wlasciciel - nie mam pojecia, co do insurancu dzwonisz i dopisujesz druga osobe bez problemu i znizki takze zyskuje druga osoba na insurance, ale nie we wszystkich firmach. ja mam insurance w vw i tak jest wlasnie jest ze znizki zyskuja wszyscy ale oni ubezpieczaja tylko vw.

greg2904
Rozeznany

Reputation point: 10
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI