Rejestracja samochodu
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
czesc witam mam takie pytanie jak sie dodaje drugiego wlasciciela do rejestracji samochodu??np moj kolega kupil auto na kredyt i chce mnie zrobic wspolwlascicielem bo uzywac auta bede ja i on nie chce byc ubezpieczony tylo ubezpieczenie ma byc na mnie
-

-
nena102
- Przyczajony
-
-
- Reputation point: 0
jesli ubezpieczenie bedzie tylko na ciebie to wtedy on nie moze jezdzic proste
-

-
marek55
- Raczkujący
-
-
- Reputation point: 6
a czy można ubezpieczyc auto też właściciela?
-

-
nena102
- Przyczajony
-
-
- Reputation point: 0
Napisze Ci tak on jest właścicielem ty zostaniesz współwłaścicielem oby dwoje musicie posiadać osobne ubezpieczenia w uk jest że ubezpieczenie jest na kierowce a nie na auto.Ja mam z żoną jedno auto i każdy ma własne ubezpieczenie.
-

-
Darwas
- Zadomowiony
-
-
- Reputation point: 58
To nie do końca prawda. Jeśli jest właściciel i ktoś chce dopisać powiedzmy zanajomego lub małożnkę, dzieci to wystarczy zadzwonić do ubezpieczyciela i poprosić o wystawienie nowego certyfikatu. Jednakże należy liczyć się z tym że ubezpieczyciel podniesie stawkę ubezpieczenia i zarząda zwrotu certyfikatu. Najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć bezpośrednio u ubezpieczyciela. Darwas a próbowałeś dopisać żonę do swojego ubezpieczenia? U mnie jest tak że jeżdżę ja czyli właściciel auta i dopisana jest żona jako współwłaściciel. Zniżki w uk naliczają się tylko pierwszemu tj. głównemu użytkownikowi pojazdu. Drugi może tylko go używać. Pozdrawiam
-

-
Hunteros30
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 42
Hunteros30 wrote:Zniżki w uk naliczają się tylko pierwszemu tj. głównemu użytkownikowi pojazdu. Drugi może tylko go używać.
zalezy w jakiej ubezpieczalni. dzwoniac do ubezpieczyciela warto popytac o szczegoly i dostepne opcje.
moze byc 2 wlascicieli na dowodzie rejestracyjnym?
-

-
agg
- Wtajemniczony
-
-
- Reputation point: 146

agg wrote:Hunteros30 wrote:Zniżki w uk naliczają się tylko pierwszemu tj. głównemu użytkownikowi pojazdu. Drugi może tylko go używać.
zalezy w jakiej ubezpieczalni. dzwoniac do ubezpieczyciela warto popytac o szczegoly i dostepne opcje.
moze byc 2 wlascicieli na dowodzie rejestracyjnym?
Tu się zgadzam że warto dzwonić i pytać. tylko w ten sposób uzyska się rzetelną odpowiedź bez gdybania.co do dwóch właścicieli to nie jestem pewien. dawno auta nie sprzedawałem :) :neutral: :mrgreen:
-

-
Hunteros30
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 42
drugi wlasciciel - nie mam pojecia, co do insurancu dzwonisz i dopisujesz druga osobe bez problemu i znizki takze zyskuje druga osoba na insurance, ale nie we wszystkich firmach. ja mam insurance w vw i tak jest wlasnie jest ze znizki zyskuja wszyscy ale oni ubezpieczaja tylko vw.
-

-
greg2904
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 10
Return to SZUKAM INFORMACJI