Nowy kontrakt
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
mam pytanko dzis w pracy zostalam powiadomiona o zmianie kontraktow (dla wszystkich pracownikow) zmiana ma dotyczyc nie doplacania przez pracodawce do 39 godz na tydz zastanawiam sie czy musze sie zgadzac na kontrakt ktory nie jest na moja korzysc i jezeli nie to czy moge go nie przyjac i tym samym czy bede mogla liczyc na wyplate odprawy dzieki za wszelkie info
-

-
joanna24360
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 0
zgodzic sie nie musisz..ale wiemy jak sie to skonczy
-

-
Ivoneczka23
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 40
pracuje na kontrakcie od firmy i mam nienormowany czas pracy dlatego czasami tyg wynosi 45 godz a czasami 30 i do tej pory pracodawca doplacal do 39 a teraz chce to zmienic
-

-
joanna24360
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 0
Nienormowany czas pracy? Rozumiem, że jestes na kontrakcie managerskim? To się w ogóle dziwię, ze coś dopłacali.
Chyba, że mówisz o nienormowanych godzinach pracy.
Piszesz, że czasami pracowałaś tylko 30 godz tyg a pracodawca płacił za 39. Czyli 9 godzin dostawałaś za free. Z dobrej woli pracodawcy. A co sie działo jak pracowałaś 45? Miałaś płacone nadgodziny? Zapewne.
Powinnaś sie cieszyć, że miałaś do tej pory tak dobre warunki. Mi tam nigdy nikt nie zpałacił złamanego pensa za coś czego nie zrobiłem. A jak płacili, to kazali to później odrobić :P Banked hours to się nazywa.
Nie dziwię sie pracodawcy, że nie chce więcej płacić za pracę, która nie została wykonana, bo niby i z jakiej racji. Postaw sie na ich miejscu - pomyśl, ze masz jakiś biznes. Ludzie nie przychodzą do pracy, a oczekują, żebyś im za to zapłaciła...
A i tak wszystko zależy od zapisów w kontrakcie.
Pozdrawiam
-

-
AdamBoltryk
- Wtajemniczony
-
-
- Reputation point: 183

Return to SZUKAM INFORMACJI