polska telewizja

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by dagus » 27 May 2010, 09:53 polska telewizja

ma ktos z Was telewizje 'n' lub wie ktos czy takowa bedzie dzialac tutaj?

dagus
Rozeznany

Reputation point: 2
Neutralny
0

MalePostNapisane by mahol » 27 May 2010, 13:18 Re: polska telewizja

działa, normalnie jak polsat czy cyfra, pozdrawiam
mahol
Stały Bywalec

Reputation point: 44
Pokojowy
0

MalePostNapisane by Przemek78 » 27 May 2010, 16:20 Re: polska telewizja

posiadam i działa tylko musisz mieć czaszę około 70cm bez "dziurek" jak do sky. Traci jakość sygnału przy gorszej pogodzie. Pozdrawiam
Przemek78
Rozeznany

Reputation point: 21
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by anarek7 » 27 May 2010, 20:49 Re: polska telewizja

ja mam n dziala bez zarzutu jak antena jest dobrze ustawiona to nie gubi sygnalu nawet przy burzy dodam ze mam mala zwykla antene sat a u dzieci w pokoju maja polsat i tez zero zarzyrow wszystko super dziala

anarek7
Rozeznany

Reputation point: 4
Neutralny
0

MalePostNapisane by TheRektor » 29 May 2010, 00:58 Re: polska telewizja

To nie jest tak że najmniejsze skajowe jajko wystarczy albo nie. Czasem trzeba użyć większej anteny. Im większa antena tym stabilniejszy sygnał (mniej straconych pakietów). Tak naprawdę tego nie widać jeśli korekcja błędów jest na niskim poziomie (oddala się od 1). Obecnie program TVN Warszawa jest nadawany na fec'u 5/6 czyli bliżej 1 niż pozostałe programy (standardowo fec na większości transponderów z satelity Hotbird ustawiony jest na 3/4). Z 7 lat temu na jeszcze wyższym fec 7/8 nadawane były niekodowane kanały Polsat i Polsat2, których niekodowany przesył polsat zakończył - kanały te były nadawane jednocześnie jako kodowane z innego transpondera w fec 3/4 i niekodowane na innym w fec 7/8. Tutaj wszystko na ten temat: http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/sa ... gnaly.html
Dużo zależy od tego gdzie umieszczamy antenę. Są miejsca w których anteny ustawić się nie da w ogóle na wybranego satelitę bez względu na jej wielkość.

TheRektor
Rozeznany

Reputation point: 11
Neutralny
0

MalePostNapisane by tekken » 30 May 2010, 09:09 Re: polska telewizja

Do the rektor.Proszę wykasuj ten wierszyk bo żenadą wieje!!!!!!!!!!!!!!!!!

tekken
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by oxycort » 30 May 2010, 09:16 Re: polska telewizja

the rektor po prostu sam nie wie co pisze... do odbioru każdej polskiej platformy cyfrowej z satelity hotbird w UK wystarczy czasza jak do sky uk... wszystko działa poprawnie niezależnie od pogody....jeżeli landlord nie wyraża zgody na montaż tależa na ścianie... mam na to rozwiązanie.... na pm proszę
oxycort
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by TheRektor » 30 May 2010, 22:20 Re: polska telewizja

tekken wrote:Do the rektor.Proszę wykasuj ten wierszyk bo żenadą wieje!!!!!!!!!!!!!!!!!

tzn. napisz co wieje żenadą? Ja też mogę napisać że to co napisałeś to bzdura.
oxycort wrote:the rektor po prostu sam nie wie co pisze... do odbioru każdej polskiej platformy cyfrowej z satelity hotbird w UK wystarczy czasza jak do sky uk... wszystko działa poprawnie niezależnie od pogody....jeżeli landlord nie wyraża zgody na montaż tależa na ścianie... mam na to rozwiązanie.... na pm proszę

Dlaczego ludzie mają pisać prywatne wiadomości, już wyjaśniam, szyba absorbuje wiązkę wysyłaną z satelity z prostej przyczyny, zawiera metal który pochłania, najczęściej kadm, ołów, mangan (nie przepuszcza sygnału), im większa zawartość tym większa absorpcja. Jeśli zamiast szyby wstawić pleksję można spróbować szukać sygnału.
Dziękuję za uwagę.

Żeby nieco odejść od tematu, http://www.youtube.com/watch?v=vN4EvTgTfH8 wczorajszy koncert był całkiem całkiem.

TheRektor
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by agg » 30 May 2010, 22:57 Re: polska telewizja

TheRektor wrote:Dużo zależy od tego gdzie umieszczamy antenę. Są miejsca w których anteny ustawić się nie da w ogóle na wybranego satelitę bez względu na jej wielkość.

no wlasnie... wraz z wiosna i obrosnieciem mega drzewa w liscie zanika mi sygnal :!: :roll:
juz wiem dlaczego poprzednia antena zostala powieszona na saaaaaamym szczycie domu (do ktorej nie mozna sie dostac) :620:
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by TheRektor » 30 May 2010, 23:59 Re: polska telewizja

@ agg spotkałem się z sytuacją gdy "skajowi inżynierowie" bardzo często używają kominów, wysokich masztów podczas gdy sprawę załatwiłaby prawidłowo zainstalowana antena na standardowym uchwycie. Dużo zależy tylko od cierpliwości w szukaniu sygnału, czasem jednak trzeba "wyjść" ponad dach budynku, czasem po przeciwnej stronie niż pierwotnie instalacja ma być wykonana - jeśli dach nie jest stromy - im bardziej stromy tym antena ma być wyżej (wyższy maszt).
Czasem bez masztu i komina ani rusz...
Pozdrawiam.

TheRektor
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by okonik » 21 May 2012, 22:54 Re: polska telewizja

a gdzie mozna kupic polska telewizje, najlepiej n-ke, w birmingham lub okolicach?

okonik
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by Hunteros30 » 22 May 2012, 21:48 Re: polska telewizja

oxycort wrote:the rektor po prostu sam nie wie co pisze... do odbioru każdej polskiej platformy cyfrowej z satelity hotbird w UK wystarczy czasza jak do sky uk... wszystko działa poprawnie niezależnie od pogody....jeżeli landlord nie wyraża zgody na montaż tależa na ścianie... mam na to rozwiązanie.... na pm proszę

Kwestia tego czy lubi sie kwitnąć jak kwiatuszek na maszcie szukając sygnału Nki na malutkiej 60cm antence podziurkowanej w dodatku prosto od SKY. Do odbioru telewizji N (HD bo stare nki nie wymagają dokładnego ustawienia)w UK jest potrzebna czasza około 80cm. i tylko na takiej czaszy złapiesz dobry sygnał do odbioru i aktualizacji dekodera tv N. A co do kupna tejże telewizji przejżyj Ebay lub Polskie sklepy, zawsze na ladzie jest wizytówka kogoś kto sie tym zajmuje :D:D:D
Hunteros30
Stały Bywalec

Reputation point: 42
Pokojowy
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI