Nowy benefit z Job Cenre plus

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by malenkagdz » 15 May 2012, 17:45 Re: Nowy benefit z Job Cenre plus

tlumaczylam nie raz wiec wiem jak to jest. ale zeby zapytac o ten benefit nie trzeba opowiadac im zyciorysu .. :) podpowiedzialam tylko co moim zdaniem byloby najlepszym rozwiazaniem a od tego jest forum .a ze Tobie czy komus innemu sie nie podoba to juz nie moj problem :) i powodzenia ze znalezieniem informacji na ten temat

malenkagdz
Zaangażowany

Reputation point: 47
Pokojowy
0

MalePostNapisane by relentless » 15 May 2012, 17:59 Re: Nowy benefit z Job Cenre plus

@baranek28 jak sie nazywa benefit o ktorym piszesz? podziel sieskad masz takie informacje?

tu znajduje sie link o zmianach w systemie benefitow na na rok obecny i przyszle lata
http://www.turn2us.org.uk/information__ ... page=16619

jesli chodzi o maj 2012 to zmiany maja wplyw na ludzi w grupy ESA i na samotnych rodzicow ktorzy dostaja income support gdzie w przypadku jesli najmlodsze dziecko ma 5 lub wiecej lat to wtedy beda musieli przejsca z income support na jobseekers allowance, ale nie widze zadnych informacji o jakichs nowych lub podwyzszonych benefitach

tu jest link o stawkach benefitow na rok 2012-13
http://www.direct.gov.uk/en/Nl1/Newsroom/DG_200634
relentless
Rozeznany

Reputation point: 44
Pokojowy
1

PostNapisane by EWELINASTG2 » 15 May 2012, 18:08 Re: Nowy benefit z Job Cenre plus

dziekuje za pomoc relentless,

EWELINASTG2

0

MalePostNapisane by snowman103 » 15 May 2012, 19:56 Re: Nowy benefit z Job Cenre plus

Dziewczyny ja proponuje walke w kislu:)To wszystko wyjasni miedzy wami , stawiam na malenkagdz 100gbp :lol:

snowman103
Początkujący

Reputation point: 17
Neutralny
0

MalePostNapisane by walsall89 » 15 May 2012, 20:03 Re: Nowy benefit z Job Cenre plus

Dziewczynko schowaj sie i daruj sobie juz. Kurde, dzieki memu postowi nabilas sobie minimum jeden wiecej... Nie dobrze...
Takie porady typu ' idz do Job Centre Plus i sie dowiedz ' to moze dawac moja 10letnia siostra. Rzeczywiscie zablysnelas pomoca , nie ma co.
Zeby nie bylo, nie znam autora tego postu, poprostu irytuja mnie tacy ludzie wlasnie jak ty.
Mam nadzieje ze ten post nie da Ci szansy by nabic sobie kolejny post do kolekcji.
Bez odbioru.
Zycze wszystkim na przyszlosc by znalezli na tym forum TEGO CZEGO SZUKAJA a nie krokow by uzyskac te informacje itp, bo rownie dobrze dzieci takie rzeczy moga nam poradzic.
Pozdrawiam

walsall89
Raczkujący

Reputation point: -2
Neutralny
-2

FemalePostNapisane by ewela119 » 15 May 2012, 20:50 Re: Nowy benefit z Job Cenre plus

Ale dlaczego nikt do tego cholernego Job Centre nie pojdzie? Czy nie zadzwoni? To taki problem wielki dowiedziec sie u zrodla informacji z pierwszej reki? Lepiej dowiadywac sie co ktos gdzies uslyszal badz wydaje mu sie ze zrozumial? Rada malenkiej byla jak najbardziej normalna i na miejscu, natomiast to co zaprezentowaliscie pozniej tak zenujace ze wstyd czytac :roll:
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
1

MalePostNapisane by walsall89 » 15 May 2012, 21:22 Re: Nowy benefit z Job Cenre plus

Ktos tutaj zadal normalne pytanie, i oczekiwal ze moze ktos bedzie posiadal jakies informacje, czy to tak ciezko zrozumiec? ta osoba nie potrzebowala informacji typu ' idz do Job Centre ' , tylko myslal/myslala ze moze ktos cos wie na ten temat. Chyba po to jest to forum, zeby pytac prawda ?

Do autora, z tego co wiem ( czytalem na internecie) to Job Centre zmienilo teraz benefity, tzn polaczyli kilka w jeden, i rzeczywiscie, mozna dostac okolo 1000 funtow miesiecznie. Zalezy to jednak od tego, jakie benefity Ci przysluguja. Wiec niestety , ale bedziesz musial/musiala skontaktowac sie z Job Centre bezposrednio, ja bym radzil telefonicznie to odrazu bedzie mozna sie o to ubiegac. Ja osobiscie wole zalatwiac to z nimi telefonicznie bo wypelnia Ci aplikacje a potem tylko Ci przysla decyzje.

walsall89
Raczkujący

Reputation point: -2
Neutralny
0

MalePostNapisane by grabelki1 » 15 May 2012, 21:27 Re: Nowy benefit z Job Cenre plus

Haha dorze :-) take trzymaj ewelinastg2
grabelki1
Przyczajony

Reputation point: 1
Neutralny
1

FemalePostNapisane by malenkagdz » 15 May 2012, 21:30 Re: Nowy benefit z Job Cenre plus

pijac do mnie nabijasz sobie posty . powodzenia i ZEGNAM bo szkoda mi czasu .. bo akurat moj post jest trafny a ze TY masz jakis problem z tym to malo mnie to interesuje a moj post byl sugestia gdyz nikt inny nie udzielilby jej lepszej informacji jak jobcentre a jak ty nie potrafisz tego zrozumiec to juz inna bajka . i nazywajac mnie dziewczynka .. zalosne :)

snowman103 wrote:Dziewczyny ja proponuje walke w kislu:)To wszystko wyjasni miedzy wami , stawiam na malenkagdz 100gbp :lol:

i nie ten przedzial wiekowy :roll:

malenkagdz
Zaangażowany

Reputation point: 47
Pokojowy
0

MalePostNapisane by baranek28 » 15 May 2012, 21:54 Re: Nowy benefit z Job Cenre plus

relentless wrote:@baranek28 jak sie nazywa benefit o ktorym piszesz? podziel sieskad masz takie informacje?

tu znajduje sie link o zmianach w systemie benefitow na na rok obecny i przyszle lata
http://www.turn2us.org.uk/information__ ... page=16619

jesli chodzi o maj 2012 to zmiany maja wplyw na ludzi w grupy ESA i na samotnych rodzicow ktorzy dostaja income support gdzie w przypadku jesli najmlodsze dziecko ma 5 lub wiecej lat to wtedy beda musieli przejsca z income support na jobseekers allowance, ale nie widze zadnych informacji o jakichs nowych lub podwyzszonych benefitach

tu jest link o stawkach benefitow na rok 2012-13
http://www.direct.gov.uk/en/Nl1/Newsroom/DG_200634

zgadnij?? :wink:

baranek28
Początkujący

Reputation point: -17
Nieprzyjazny
0

FemalePostNapisane by misia33 » 16 May 2012, 14:15 Re: Nowy benefit z Job Cenre plus

Benefit obowiazuje od dawna, ale dla Polakow dostepny jest od maja zeszlego roku, gdy zniesiono obowiazek rejestracji. Sa dwa podstawowe rodzaje JSA:
contributin based
income based.
Contribution based nalezy sie, jezeli przepracowalas 12 mcy w ciagu ostatnich 2 lat i placilas tzw. NI number contribution. Jezeli nie, to mozes sie starac o income based JSA - dla osob bez dochodow lub osob z niskim dochodem, ktore nie kwalifikuja sie na Working Tax Credit.
Najczesciej jest to kwota £71 tygodniowo,platne co dwa tydodnie £142. (dla osob powyzej 25 roku zycia).
dla par £111.45 tygodniowo. Da Ci co drugi tydzien £222.90. Wiec pewnie to mialas na mysli z tymi £200.

misia33
Początkujący

Reputation point: 7
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Iwona^ » 16 May 2012, 19:28 Re: Nowy benefit z Job Cenre plus

walsall89 wrote:malenkagdz, nie rozumiem Ciebie, po to jest te forum zeby ludzie mogli zadawac pytania, a ty z tego co zauwazylem piszesz gdzie tylko sie da , czyzby po to aby nabic sobie liczbe postow ? Dziwne i dziecinne to jest. Ale skoro dajesz juz taka rade, to zrob dobry uczynek i pojdz do Job Centre Plus i dowiedz sie jak nazywa sie ten benefit i podziel sie ta wiedza, zawsze to jeden post wiecej.
Ku**a mac, ludzie ogarnijcie sie, najezdzacie na siebie przy pierwszej lepszej okazji, zamiast sobie pomoc, podzielic sie swoja wiedza. Odnosze wrazenie, ze czesc ludzi tutaj piszacych, czeka aby moc kogos pocisnac.
Forum jest po to by zadawac pytania, nie wazne czy sa one glupie czy tez madre. Znasz odpowiedz? to napisz, nie znasz odpowiedzi, to siedz cicho.
Sorry ze nie na temat ale juz nie wytrzymalem ...

no i masz racje..
z tego co wiem to jest podwyzszony zasilek-71f na tydzien-a tutaj stronka dla zainteresowanych.
http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAnd ... /index.htm
:)

Iwona^
Początkujący

Reputation point: 3
Neutralny
0

FemalePostNapisane by BBeatka67 » 16 May 2012, 19:59 Re: Nowy benefit z Job Cenre plus

BBeatka67
Początkujący

Reputation point: 2
Neutralny
1

MalePostNapisane by grajek151 » 18 May 2012, 02:34 Re: Nowy benefit z Job Cenre plus

Co do tego benefitu to nie wiem jak bylo predzej, ale teraz sie zarejestrowalem bo cienko z kasa stoje i nie moge dobrej stalej pracy trafic wiec na ich stronie wypelniasz aplikacje.
JSA czyli job seeker allowance. Aplikacje wypelnialem w czwartek, na drugi dzien dostalem smsa ze mam spotkanie we wtorek. Poszedlem, zalatwilem. Mniej wiecej wygladalo to tak, ze chcieli potwierdzenia tego co wypelnialo sie w aplikacji, a bylo tego troche. Trzeba 2 dokumenty ze zdjeciem (mi starczyl dowod bo innego nie mialem) karta z banku, jakies p45, p60, i dobrze jak sie ma CV. Pytaja czym sie zajmowales, czemu straciles prace, jak dlugo i w jakim kierunku pracowales, czy sie uczysz, czy masz zone, dzieci, jak dlugo tu jestes, kiedy byles ostatnio w polsce, jak dlugo masz zamiar tu przebywac i inne blablabla. Pytaja tez co robisz tam w sprawie znalezienia pracy. Nie mozna ubiegac sie o dotacje w tyl. DOstajesz tam taka ksiazeczke i piszesz tam co zrobiles w sprawie takiej ze szukasz pracy, czyli musisz chodzic pytac sie gdzies o prace i miec podpis i nr tel z miejsca gdzie o prace sie pytales. musisz takich podpisow zebrac 6 w okresie 2 tygodni. poza tym powiedza ci kiedy masz sie stawic na kolejne spotkanie. MI powiedzieli ze na 11 czerwca. Nie pytalem ich kiedy beda kase wysylac i ile sie dostaje.

grajek151
Raczkujący

Reputation point: -3
Neutralny
0

Previous

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI