Jobseeker's allowance a wyjad do PL
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
Witam przedtawie moj problem:
Zarejestrowalem sie w lutym jako JSA ( Jobseeker's Allowance) a zanim sie zarejestrowalem wykupilem bilet do PL na kwiecien ale traf chcial ze jak bede w PL omnie 1 podpis i mam do was pytanie czy zatrzymaja mi JSA czy nie? a slyszalem ze weszla ustawa ze mozna wyjechac z uk na 10 dni bez zadnych konsekwencji ? czy ktos z was zna moze strone w necie gdzie jest opisane prawo na wyjazd pobierajac JSA.
-

-
ziomeq18
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 0
Hej,
Moja kobieta miała taką sytuację... zarejestrowała się jako JSA. Po miesiącu czasu miała pilny wyjazd do Polski (pogrzeb), a traf chciał że był to dzień podpisu. Dzwoniła do Job Centre z zapytaniem, co ma zrobić (jak jej sytuacja będzie wyglądać). Poinformowano ją, że skoro opuszcza na jakiś czas UK, staje się w tym okresie osobą nie zdolną do podjęcia pracy. Powiedział, że jej zasiłek zostanie wstrzymany i że po powrocie musi zadzwonić i zrobić Repeat reclaim. Tak też zrobiła i było wszystko ok.
Pozdrawiam
-

-
bartsimson
- Raczkujący
-
-
- Reputation point: -6
a jak dlugo czekala spowrotem na decyzje lub pieniadze?
-

-
ziomeq18
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 0
Return to SZUKAM INFORMACJI