Prawko - wymiana

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by MadRide » 15 Feb 2012, 06:09 Prawko - wymiana

witam
Czy do wyminy prawka na gb potrzebny jest nin?
dzieki
MadRide
Początkujący

Reputation point: 1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by sandru$ » 15 Feb 2012, 08:08 Re: Prawko - wymiana

Czesc
Nie jest potrzebny NIN, potrzebujesz polskie prawko, dowod lub paszport, wypelniona forme, zdjecie i 50 funtow. :)
sandru$
Rozeznany

Reputation point: 20
Pokojowy
4

MalePostNapisane by Thorgal » 15 Feb 2012, 14:31 Re: Prawko - wymiana

Wcale nie trzeba wymieniać polskiego prawa jazdy na angielskie. Wystarczy tylko wypełnić formularz. Bodajże D7. Musiałbym to sprawdzić. Ten formularz rejestruje polskie prawo jazdy w angielskim systemie komputerowym. Wystarczy potem mieć ten kwitek przy sobie i polskie prawko. Pozdrawiam

Thorgal
Początkujący

Reputation point: 2
Neutralny
0

MalePostNapisane by Thorwald » 16 Feb 2012, 15:54 Re: Prawko - wymiana

Niby nie trzeba ale warto rozpatrzyc za i przeciw.

Z tego co wiem to jesli kamera cyknie Ci fote a masz polskie prawko to sprawa idzie do sadu, bo nie moga naliczyc Ci punktow. Poza tym mandat chyba jest tez wyzszy no i dochodza koszta sadowe. Inna sprawa jest taka, ze jak przekroczysz tam o jakos nieznacznie predkosc to mozesz isc na "doszkolenie" ktore spowoduje to ze nie dostaniesz punktow. Z polskim prawkiem watpie zeby cos takiego bylo, bo ... nie moga naliczyc Ci punktow.

Druga sprawa jest taka, ze ubezpieczenie auta jest tansze. W moim wypadku byla roznica 60f mniej na prawku wymienionym na angielskie (Churchil). To warto sprawdzic jak sobie szukasz ubezpieczenia, wyslac jedno zapytanie z prawkiem EU i jednym GB jesli jest taka mozliwosc.

Zeby sie starac o kolejne kategorie tutaj musisz miec angielskie prawo jazdy. Np. jak chcesz na motor czy cos.

To masz 3 plusy. Minusow nie ma zadnych tak naprawde procz tego ze jest oplata

Z ciekawostek ja dostalem mandat na angielskie prawko w Polsce. Zlapali mnie na zakazie ruchu hehe i dali mi punkty - przynajmniej tak twierdzili - ale tylko na terenie Polski one sa naliczone... takze... dziwne :-).
Thorwald
Rozeznany

Reputation point: 11
Neutralny
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 16 Feb 2012, 18:03 Re: Prawko - wymiana

Thorgal, kolega nie pytał się czy warto wymieniać, tylko czy jest potrzebny NIN. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

A jak już w tą stronę został zepchnięty wątek, to - Thorwald, należałoby jeszcze dodać - możność podjęcia pracy jako kierowca, inne podejście przy staraniu się o zakup mieszkania, czy wzięcie kredytu i inne takie - nic nie znaczące sprawy...

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI