Zaloguj się Załóż konto
Polish (Poland)English (United Kingdom)

Start My Reviews

Reviews written by vanilia

8 results - showing 1 - 8 Results per page:
 
Atractions outside Birmingham
 

Super miejsce na piknik lub randkę :)

Overall rating: 
 
5.0
Atrakcyjność:
 
5.0
Stan utrzymania:
 
5.0
Lokalizacja:
 
5.0
Przystępność cen:
 
5.0
Was this review helpful to you?
Yes No
Reviewed by vanilia
March 30, 2013

Report this review
 
0 of 1 people found the following review helpful

Jeden z najpiękniejszych i najlepiej zagospodarowanych zamków w Anglii. Codziennie aktorzy wcielają się w osoby zamieszkujące zamek zaczynając od służby a kończąc na księżnej Daisy. Zamek jest świetnie utrzymany i czysty. Warto zejść w podziemia, ale tylko osoby z mocnymi nerwami :). Pokazane są różne narzedzia tortur. Zawsze wybierają kilka osób na których demonstrują jakieś narzędzia bądź oskarżają o czary itd. Warto odwiedzić zamek w okresie kiedy są zjazdy rycerskie. Najlepiej wybrać się tam na cały dzień na piknik, albo romantyczną randkę. Naprwdę urocze miejsce.

 
Atractions outside Birmingham
 

Najpiękniejsze obszar UK

Overall rating: 
 
5.0
Atrakcyjność:
 
5.0
Stan utrzymania:
 
5.0
Lokalizacja:
 
5.0
Przystępność cen:
 
5.0
Was this review helpful to you?
Yes No
Reviewed by vanilia
March 30, 2013

Report this review
 
2 of 2 people found the following review helpful

Kornwalia to najpiękniejszy obszar w UK. Bardzo polecam odwiedzenie wioski Mousehole. Piękna czysta i bezpieczna plaża, naprawdę błękitna woda i port rybacki sprawiają, że jest to jedno z najczęściej odwiedzanych miejsc przez turystów. Widoki naprawdę zapierają dech w piersiach. Kolejnym miejsce wartym odwiedzenia jest Penzance i St. Michael's Mount, wysepka, która połączona jest ze stałym lądem kamienną drogą, którą można pokonać pieszo w czasie odpływu. Warto także odwiedzić Minack Theatre, gdzie główną rolę odgrywają żywioły. Kornwalia jest naprawdę pięknym obszarem. Polecam każdemu kto uwielbia spędzić czas na łonie natury

 
Hospitals
 

Całkiem dobry szpital.

Overall rating: 
 
4.6
Czystość:
 
5.0
Obsługa:
 
5.0
Jakość usług:
 
5.0
Wyposażenie:
 
5.0
Czas oczekiwania:
 
3.0
Was this review helpful to you?
Yes No
Reviewed by vanilia
March 30, 2013

Report this review
 
0 of 0 people found the following review helpful

Kilka razy korzystałam z A&E department, ENT oraz Fracture Clinic w Heartlands Hospital. Najgorszy jest czas oczekiwań ale to w każdym szpitalu norma. Jeśli chodzi o lekarzy to nie było z nimi najmniego problemu. Jestem zadowolona z ich profesjonalizmu i cierpliwości do pacjenta. Nie bagatelizują problemu z jakim się przychodzi. Naprawdę pracują tam dobrzy lekarze i pielęgniarki

 
Cinemas
 

Super kino

Overall rating: 
 
5.0
Obsługa:
 
5.0
Repertuar:
 
5.0
Nowości:
 
5.0
Komfort:
 
5.0
Nagłośnienie:
 
5.0
Przystępność cen:
 
5.0
Was this review helpful to you?
Yes No
Reviewed by vanilia
March 30, 2013

Report this review
 
0 of 0 people found the following review helpful

Kino wyświetlające filmy naprawdę świetne jakościowo. Czasem ma się ochotę wejść w ekran... W kinie jest naprawdę czyściutko, miła obsługa i świeży pachnący popcorn. Jak dla mnie najlepsze kino w Birmingham

 
Atractions outside Birmingham
 

Najpiękniejsze miejsce w UK

Overall rating: 
 
5.0
Atrakcyjność:
 
5.0
Stan utrzymania:
 
5.0
Lokalizacja:
 
5.0
Przystępność cen:
 
5.0
Was this review helpful to you?
Yes No
Reviewed by vanilia
March 28, 2013

Report this review
 
1 of 2 people found the following review helpful

Durdle Door to piękne miejsce warte odwiedzenia. Trochę daleko bo ok 4-5h jazdy autem ale warto. Przy pięknej pogodzie widać wybrzeża Francji. Plaża kamienista ale czysta a z drugiej strony piaszczysta i woda piękna błękitna choć trochę wodorostów w niej jest. Nie dziwię się, że to miejsce wywarło wrażenie na ekipie Piratów z Karaibów. Klify naprawdę robią wrażenie. Istna gratka dla osób uwielbiających wycieczki z pięknymi widokami. Polecam gorąco

 
Atractions
 

Sheldon Country Park

Overall rating: 
 
5.0
Atrakcyjność:
 
5.0
Stan utrzymania:
 
5.0
Lokalizacja:
 
5.0
Przystępność cen:
 
5.0
Was this review helpful to you?
Yes No
Reviewed by vanilia
March 28, 2013

Report this review
 
1 of 2 people found the following review helpful

Polecam Sheldon Country Park o powierchni ponad 300 akrów. Znajduje się w nim farma ze zwierzętami, które dzieciaki mogą karmić np kozy, konie, kury a zaraz za nią znajduje się plac zabaw. Jest tu z 6 boisk do gry w piłkę nożną więc dla każdego znajdzie się miejsce. Na końcu parku są ławeczki z widokiem na pas startowy lotniska Bham także frajda dla dzieci jak samolot leci nad głowami. Naprawdę świetne miejsce na piknik czy poprostu spacer. Polecam gorąco!!!

 
Atractions outside Birmingham
 

Super miasteczko

Overall rating: 
 
5.0
Atrakcyjność:
 
5.0
Stan utrzymania:
 
5.0
Lokalizacja:
 
5.0
Przystępność cen:
 
5.0
Was this review helpful to you?
Yes No
Reviewed by vanilia
March 28, 2013

Report this review
 
0 of 0 people found the following review helpful

Świetna lokalizacja miasteczka sprawia że chcesz tu jeszcze wrócić. Piękna plaża, czystość i pełno muszelek sprawia że naprawdę czujesz klimat nadmorski. Świetne miejsce dla osób które lubią uprawiać sportg wodne. Będac tam zauważylimy wielu windserfing'owców. Warto się tam wybrać choćby ze względu na muszelki i czysty piasek ;)

 
Atractions outside Birmingham
 

Piękne mieścina

Overall rating: 
 
5.0
Atrakcyjność:
 
5.0
Stan utrzymania:
 
5.0
Lokalizacja:
 
5.0
Przystępność cen:
 
5.0
Was this review helpful to you?
Yes No
Reviewed by vanilia
March 28, 2013

Report this review
 
0 of 0 people found the following review helpful

Piękna mieścina w sam raz na wypad poza miasto w letni słoneczny dzień. Byliśmy tam kilka razy i za każdym razem udało się nam zrelaksować przy szumie fal. Jadąc samochodem można podziwiać góry. Droga pełna zakrętów napewno nie będzie się nudzić. Dojazd samocjodem zabiera około 2,5 - 3h. Warto się tam wybrać choćby na rodzinny piknik. Polecam gorąco.

 
8 results - showing 1 - 8