Sajgonki

Przepisy kulinarne, potrawy, gotowanie.

FemalePostNapisane by Paubulska » 29 May 2015, 16:16 Sajgonki

Witam :grin: Czy powie mi ktoś gdzie mogę kupić papier ryżowy i grzyby mun do sajgonek?? Morison, ASDA, TESCO, LIDL, ALDI odpadają bo byłam i wiem że nie ma.... :(

Paubulska
Początkujący
 
 
Posts: 22
Joined: 3 Apr 2015, 18:29
Reputation point: 4
Neutralny
Top
0

MalePostNapisane by Thomas » 29 May 2015, 19:50

w china town masz multum chinskich marketów znajdziesz tam wszystko zeczego dusza zapragnie no moze niestety bez psizny.
bardzo duzy jest Wing Yip
375 Nechells rd. B7 5NT
...
User avatar
Thomas
Zaangażowany
 
 
Posts: 1369
Age: 41
Joined: 2 Sep 2006, 19:42
Location: Hill Top, W brom
Reputation point: 67
Poczciwy
Top
0

FemalePostNapisane by Paubulska » 30 May 2015, 18:03 Re: Sajgonki

Byłam, kupiłam i dziękuję za informacje :D troszkę pobłądziliśmy bo szukaliśmy 375 Nechells rd. B7 5NT a to jest 375 Nechells Park Rd B7 5NT:) Ale dotarliśmy :)

Paubulska
Początkujący
 
 
Posts: 22
Joined: 3 Apr 2015, 18:29
Reputation point: 4
Neutralny
Top
0

MalePostNapisane by Thomas » 31 May 2015, 12:06

Ciesze sie. Wybor produktow jest ogromny tylko szkoda ze nie wiadomo jak tego wszystkiego urzyc ☺
...
User avatar
Thomas
Zaangażowany
 
 
Posts: 1369
Age: 41
Joined: 2 Sep 2006, 19:42
Location: Hill Top, W brom
Reputation point: 67
Poczciwy
Top
0

FemalePostNapisane by Paubulska » 31 May 2015, 16:31 Re: Sajgonki

No dokładnie:) Ale można pojedynczo kupować i testować:) Niestety sajgonki nam we frytkownicy całe się porozwalały, popękały... Pierwszy raz i nie wiemy od czego... czy może to być przez papier ryżowy?? Bo zauważyliśmy że był on troszeczkę grubszy niż ten co w Polsce kupowaliśmy... :cry:

Paubulska
Początkujący
 
 
Posts: 22
Joined: 3 Apr 2015, 18:29
Reputation point: 4
Neutralny
Top
0

MalePostNapisane by Viseq » 1 Jun 2015, 12:08 Re: Sajgonki

mogla byc za duza temperatura, papier jest delikatny ot co. Sprobuj podsmazyc na patelni, powinno byc wtedy ok:)

Viseq
Przyczajony
 
 
Posts: 8
Joined: 10 Jan 2015, 21:27
Reputation point: -5
Neutralny
Top
0

MalePostNapisane by bmors82 » 17 Jul 2015, 12:59 Re: Sajgonki

Viseq wrote:mogla byc za duza temperatura, papier jest delikatny ot co. Sprobuj podsmazyc na patelni, powinno byc wtedy ok:)


Chyba cała idea sajgonek polega na smażeniu na głębokim oleju. Na patelni to raczej tortilla ;)
User avatar
bmors82
Przyczajony
 
 
Posts: 4
Age: 42
Joined: 17 Jul 2015, 12:42
Location: Warszawa
Reputation point: 0
Neutralny
Top
0


Return to KUCHNIA