Wycieczka do Polski, prom, eurotunel
Dyskusje na temat wszystkiego, co ma kółka. Samochody, motory, rowery; sprawy techniczne ;
Wiem, że taki temat powinien być w innym dziale ale umieszczam go tu gdzie zaglądają prawdziwi samochodziarze
Chciałem zapytać o drogę do Polski a szczególnie o tę "wodną" część. Chcę wrócić samochodem i interesują mnie wasze rady i doświadczenia (ceny owej przeprawy i rezerwacje promu czy pociągu w tunelu). Wstępnie sprawdzałem że trzeba z tym promem jak z samolotem

. Czy naprawdę nie jest możliwe po prostu zajechać na to "promowisko" kupić bilet i dżaaa? Jeśli tak to czy czasem nie jest tak jak z pociągami w tym zdrowym inaczej kraju?
Prognozy są bardzo trudne, szczególnie w odniesienu do przyszłości

-

-
Provler
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 0
strasznie drogo te 70f... ja pamietam ze zarezerwowalem chyba 2 tyg przed swietami w dwie strony na dwie osoby (nie wiem czy ilosc osob ma tu wplyw na cene) z dover do dunkierki... mysle ze taniej napewno jest z rezerwacja...
co do tunelu to jeszcze nie mam doswiadczen...
-

-
Bartsun
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 1
jak kupisz erezerwacje na prom,to mozesz zalacic ok 20 funtow w jedna strone, nie ma wiekszych problemow na dojechanie z birmingham na prom na ok 10 musisz wyjechac ok 5 rano i spokojnie zdazysz, podobnie jest w druga strone, ja raz sie spoznilem, ale byla to wina awarii auta, mozesz uzyc np nawigacji i jak ci pokaze, ze czas potrzebny na dojechanie z twojego miejsca w PL wynosi na 20 h do promu to wez sobie poprawke na to ze musisz byc troche wczesniej w porcie oraz jakas 1h na ewentualne postoje lub tankowanie, czyli wyjezdzasz jakies 22h przed odplynieciem.
To tez jest uzaleznione od twoich wlasciwosci, czy tyle dojedziesz, ja nie mam z tym problemow zawsze jade bez drugiego kierowcy i dojezdzam, bez przerw na spanie, mozesz pozniej sie kimnac jakies 2 h na promie.
-

-
wsiaz
- Zadomowiony
-
-
- Reputation point: -1
Wydaje mi sie ze wczesniejsza rezerwacja bardziej sie oplaca. Chocby dlatego ze jedziesz centralnie do odprawy, nie musisz nigdzie zjezdzac i bladzic po porcie (mozna sie pogubic). Druga sprawa to cena - im wczesniej zabukujesz tym taniej zaplacisz. Nawet jezeli sie spoznisz lub przyjedziesz za wczesnie to mozesz zapytac czy da rade poplynac wczesniejszym/pozniejszym promem. Ja zawsze przyjezdzalem przed czasem i nigdy nie bylo problemu zeby wsadzic nas na wczesniejszy prom. Zmiana rezerwacji odbywa sie w okienku odpraw czyli nie trzeba nigdzie jezdzic i szukac biura. Raz tylko doplacalem za zmiane rezerwacji 10 funtow.
-

-
Fok@
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 29
Return to MOTORYZACJA